Varm junivecka

Havet har tagit över vår tillvaro. När luften är varm, varm, varm även i skuggan och solen bränner kan man alltid gå rakt ut i vattnet och hålla sig där tills temperaturen i kroppen är acceptabel igen.

Kommer vi ner till närmsta stranden Kochilli lite tidigare på förmiddagen, brukar vattnet vara fullt av kepsar och hattar som guppar omkring på 10 – 15 kvinnor och män i vår ålder och uppåt. Det är ljuvligt att se dem stapplande och vinglande hjälpa varandra ner mot vattnet och väl där bli förbytta till ystra tonåringar. De simmar, går åt alla håll, mjukar upp alla axlar och gör sina rörelseprogram, allt medan de skrattar och pratar intensivt med varandra. Under vintern har vi inte sett dem, men nu har de en fantastisk naturlig spa/rehab-anläggning inpå knuten och kommer att hålla på med att plaska till långt in i november.

Gymmet har AC och nu när temperaturen har stigit över 30 grader,  är det enda stället där vi verkligen orkar ta i fysiskt.

På kvällen, efter solnedgången, vaknar vi till liv och har gått ner på stan för en Giro Pita eller för att se fotboll på storbilds-TV tillsammans med andra som njuter av natt-svalkan.

Efter flera veckor med lite eller ingen vind, blev det en överraskning när det började blåsa i slutet av veckan. Vi hade glömt hur vinden kan ta i här i mötet mellan hav och berg. På lördag morgon när vi tittade ut hade flera av växterna blåst ur sina krukor och en av de stora krukorna hade blåst ner och låg i skärvor på gången. Eftersom det är så varmt står fönstren hela tiden öppna för att ge lite korsdrag och nu ligger ett tunt lager av terracotta-färgat damm över allting, golv och möbler och matvaror. Utanför ytterdörren samlas kvistar, jord, gräs och döda insekter som blåsten tagit dit. 13 m/sek och +32,5 grader, det har känts som en hårfön. Vinden är nordlig, så vi har hittat stränder mot söder där vi har kunnat bada och svalka oss.

Söndag ställde vi klockan på väckning för att komma iväg före värsta värmen och chansade på att vi skulle hitta skugga i Dhinosarie-ravinen. Vi gick sträckan Roffe var med och röjde förra söndagen och fortsatte sedan vidare ytterligare en bit. Det blev en underbar 4-timmars tur med avslutning på tavernan i Kolianou där vi åt den bästa ost-spenatpajen hittills.

På söndagskvällen var Roffe ner på stan, för att med hjälp av Christos , analysera valresultatet. Sammanfattning – Grekland får en regering men det är tveksamt om folket står bakom regeringen!

 

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *