Julen närmar sig

Vi närmar oss jul även här. Torget är pyntat med ljusbelysning och många träd är invirade i ljusslingor. Vi har virat en slinga runt balkongräcket och den lyser riktigt fint i mörkret. Annars blir det inte mycket dekorationer, julpynt är inte riktigt vår grej.

Det har varit riktigt kallt här, ner till +3 grader på natten och 8-9 på dagen som lägst, men nu är det varmare igen. Mycket kallare än så blir det normalt inte!

Vardagen har tagit vid med bl.a. danskurs, språklektioner, söndagsvandringar. Nästan allt är färdigplanterat runt huset, får vi tag i wisteria så ska den ner i jorden nu, annars blir det smultron, jasmin och vildvin till våren.

Häromdagen hittade Roffe och jag av en slump en gammal turkisk bro på en promenad och det ledde till att söndagens Happy Hiker-tur gick precis över den. Många av våra ”xenos”-vänner är i sina ”hem”-länder för att fira jul med sina anhöriga, så för en gångs skull var grekerna flest. Vilket innebar: vänta länge tills alla kommit, gå väldigt sakta, vänta hela tiden på dem som vill fotografera eller plocka ”horta”, men väldigt socialt och trevligt!  I den här märkliga blandningen av höst och vår presenterar naturen hela tiden nya blommor, som mandelblom och anemoner, grönskan väller fram på marken, småfåglarna sjunger och överallt i hagarna viftar nyfödda lamm på sina svansar.

Nästa vecka kommer Petter för att vara med oss över jul, oj vad vi gläder oss!

Mandelblom Bron Vit anemon Lila anemon Mandarinrast Lilly Anna fotograferar Maria plockar horta Akvedukterna Vandring Rosmarin gatuvy docka lamm vy

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *