Vardag igen

Nu är Roffe 67 år! Smaka på det, nästan 70!!! Det är så märkligt det här med åldern,  känslan stämmer sällan överens med den ålder man faktiskt har! När vi flyttade till Grekland förra hösten var jag trött och energilös och kände mig som minst 80 år. Nu har det försvunnit säkert 20-25 år, eftersom jag har haft möjlighet att ge kropp och hjärna vad den behöver av vila, aktivitet och stimulans. När jag ser på Roffe är hans 67 år helt obegripliga, frisk och vältränad och full av livslust som han är!

Vår vardag har kommit tillbaka, med gym, dans och promenader. Och med möten med våra grekiska vänner. Christos har troligen klarat sitt EU-matte-prov och har nu åkt till London på jobb-intervju. Vi tog en öl på Alea tillsammans med honom innan han for och fick då en flaska olivolja som tack för hjälpen, fantastiskt god aromatisk olivolja pressad av oliver från familjens egna träd.

Just nu blommar Oleander (Nerium) yppigt överallt omkring oss. En oerhört vacker men också giftig växt. I Wikipedia står det om en händelse under spanska inbördeskriget där några soldater gjorde grillspett av Oleander-kvistar med följd att flera av dem dog.

Vi har provat en ny strand österut, vid Bouros. Den är säkert full av människor på sommaren –  där står nämligen massor med bast-parasoller – men nu har vi varit nästan själva och Kanela har lyckligt jagat fåglar och vågor och sprungit som en galning längs stranden.

Vädret var inte det bästa på Roffes födelsedag, så vi gjorde en biltur till Aliveri och inhandlade en grill och en solsäng. Solsängen är redan använd, men grillen ligger i      ”100 små lådor” och väntar på att monteras.

Så avslutades veckan med en ”Happy Hikers”vandring på smala krokiga vägar upp till byn Grabia och tillbaka, med stopp för intag av dryck i Myli.  Och efter det en lååång lunch på Cavo Doro tillsammans!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vardag igen

  1. Gunilla Sterckx says:

    Berggrunds.se
    Hej kära vänner ! Jag har just tagit mig tid att läsa alla era förhavanden och jag suger åt mig varaenda ord och bild ! I wish I was there !!!! Avundsjuk, är inte ett ord jag synpatiserar med, men då jag läser er blogg WOOOOW ! Helt ljuvligt och jag unnar er verkligen allt dett underbara, även +30C. Här får man nästan sparka sig varm. nästan hela dagen har det regnat, men nu börjat det ljusna. + 15grader. Midommarhelgen blir det Öland hos goda vänner som har sommarhus där. Mygg snaps, sill och dans kring midsommarstången. Man ska dessutom plocka 7 sorters karlar under kudden. Detta ska bli intressant. Jag skulle mer än gärna vara i K-stos, men mitt hjärta finns där och längtan dit är stor. GLAD MIDSOMMAR + KRAM !
    P.S. härligt med Kanela D.S.

  2. emelie says:

    Å jag bara älskar att läsa om er vardag och hur ni har det! Vilken livsglädje ni har! Ni är så goa båda två! Er blogg är min favoritblogg (och då läser jag väldigt många). Jag ser fram emot att träffa er i sommar! Stor kram

    • admin says:

      Tack Emelie, vi hade en diskussion om värdet av vår blogg. Din kommentar och det faktum att vi har i genomsnitt 67 besök/dag gör att vi kommer att fortsätta att dela med oss av vår vardag. Vi ses i juli/aug, kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *