Är detta höst?

Vädret har fortsatt att vara varmt och soligt medan Kjell och Martin varit här, men molnen drar sig av och till närmare, och nätterna är svalare. Fortfarande är långbyxor på dagen nästan alltid otänkbara och koftan kommer med på kvällen bara ”utifall att”!  Ett  första regn kom dock mitt i veckan, det började som ett fint duggregn som fick jorden att mjukna under några timmar, innan det tog i mer rejält. Man kan annars undra hur det skulle bli om det kom ett hällregn direkt på marken, torr och hård som cement efter nästan 5 månader utan regn.

Den här veckan började grekiska danskursen och lokalen var fylld med kända och okända ansikten. Kjell och Martin följde med oss. Aries, Marijke och Stefanie från Happy Hikers var också där. Nu är vi med från början och får lära oss allting ända ifrån grunden. Martin var med och dansade hela tiden medan Kjell egentligen bara ville titta på och fotografera.  Men Aries drog helt sonika med Kjell i ledet så han fick vackert vara med och dansa ett tag. Danskursen är det forum där vi träffar flest greker, vidgar vårt kontaktnät och i stort sett måste försöka klara oss utan engelsk hjälp, även om Stefanie, Marijke och Aries var med den här gången. Många av dansarna känner igen oss nu och hälsar bekant på oss på gatan.

Efter regndagen vågade vi oss på att presentera ”pebbel-stranden” i Limniona för Kjell och Martin. Vi har sagt att vi inte törs ta med stenälskaren Kjell dit, för att vi aldrig skulle kunna få honom därifrån, men till slut lyckades han slita sig och stranden blev några kilo lättare. På hemresan åt vi sen lunch vid hamnen i Nea Styra, men tog kaffet i ett kafenion vid rondellen i byn Styra. Den rondellen måste vara bland världens vackraste med kyrkan på ena sidan, massor med grönska, affärer och barer runt om och en fontän i mitten. Jag gissar att det egentligen är byns torg som av någon anledning blivit en rondell.

Alla har inte gjort samma saker den här veckan. Martin har varit ute och inventerat hamnrestaurangerna på kvällar och nätter, medan vi ”gamlingar” har suttit mest på altanen och pratat. Kjell, Martin och Roffe gick till Tsoukali och kolonnerna medan jag helt enkelt vilade. Roffe, Kjell och jag gick en långpromenad runt Theosképati (klippkyrkan) medan Martin simmade och fyllde på sin solbränna.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *