Redan februari

Veckorna springer iväg! Nu har vi hunnit in i februari! Februari ska vara kallaste månaden, här liksom i Sverige, men än så länge är det som mest tunn vindjacka som gäller när vi är ute.

Eftersom vädret lockar, har det blivit många långa vandringar: upp till ”Céciles” kalderimi, i helt nya frodiga omgivningar mellan Stoupei och Akteo norr om Mt Ochi och på söndagen med HH öster om Karistos bort mot Bouros. Det är intressant att konstatera att vi inte behöver fundera på vilken sida av vägen man ska gå – man kan använda hela!

Det kan verka som att vi alltid ”hurtar på”, men vi har ju numera gott om tid och hinner med både att lyssna på ljudböcker och titta på skidor och annat i TVplay. Marianne håller på att lära sig akryl-färgerna och har skissat av en målning av en konstnär vid namn Edward Hopper, som hon ska kopiera. I framtiden kan vi kanske försörja oss på att hon kopierar Rembrant i akryl.

Det har skett ett rånmord(dråp) här i Karistos, inte alls långt från där vi bor. Två unga män är anhållna och förda till Chalkida, huvudorten på Evia. Enligt rykten har dessa män hållit på att råna äldre ensamma kvinnor ett tag och vid detta tillfälle bundit henne så klumpigt att hon kvävdes till döds. Folk är arga på polisen som inte har ingripit tidigare när dom varit på stöldturne. Polisen säger att en av ynglingarna har papper på att han är utvecklingsstörd, så de skulle bara ha blivit utsläppta igen. Vi tänker att det är som vi uppfattar att det brukar: inte tala, inte se, inte höra, Med tanke på strömningarna i krisens Karistos var det ändå bra att gärningsmännen var greker och inte t.ex. från Pakistan.

Vi börjar också planera för besöken i vår och sommar. Vi ser verkligen fram emot att möta familj och vänner här nere. För människor som förr valde att bosätta sig ” lite långt bort” eller t.o.m. utomlands var det lyx att höra från dom hemifrån men med alla 1:or och 0:or som snurrar i luften tillsammans med flygplanen blir chansen till möten betydligt fler. Vi far själva till Sverige redan om fjorton dagar så då träffar vi ju några.

Världen krymper på många sätt. För att behandla Rolfs lite trötta vadmuskel skulle vi pröva TENS. Vi googlade och fann en lämplig apparat på en svensk sida. Det är dock svårt att handla från Sverige så vi prövade en sida som några vänner rekommenderat – Amazon. Vi beställde, betalade och sakerna kom efter 6 dagar och till 30% lägre kostnad inkl. frakt. Skillnaden hade blivit ännu större om vi inkluderat frakt från Sverige. Så nu TENS:ar vi vader, knän och bältros!!

 

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *