Snart grekisk påsk

Så har även april passerat och vi konstaterar att det hela tiden blir grönare och större blomsterprakt. Vi vet att det vänder och vi passar på att njuta varje dag av färgerna, dofterna och prakten.

Vi har varit ute i naturen mycket både till fots och med ”grisen” – goronan på grekiska. Det är så fascinerande att  hela tiden se nya saker, ett faktum som man upplever varje vår men inte upphör att förundras över.

Nu väntar vi på den grekiska påsken. Gatorna städas, kaféerna ställer ut fler bord och stolar,  badstränderna krattas, parasoller ställs upp och solen har gjort ett storartat jobb med badtemperaturen. Både människor och natur rustar sig för sommarens anstormning av sol – och värmeälskande gäster. Dagtid har temperaturen varit över + 20 grader och vi har solat och badat flera gånger.

Alla de nordiska ”säsongarna” börjar också komma, från Norge har Lise och Marthe Lise varit här och de kommer tillbaka igen i sommar. Från Sverige är nu Christer, Arne och Christina och Nouli här för att se över sitt hus och sina lägenheter. Det är trevligt att få lite vinterrapporter från Sverige. Årets kylslagna rapporter har stärkt oss i tron att vi valt rätt bostadsort.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *