Nu är den sköna sommaren här

Jag gör ett nytt försök att lära mig mer grekiska och har börjat träffa Marijke 1 ggn/vecka för att konversera. Marijke är visserligen från Holland, men har varit gift med en grek och har bott här i många år. Första träffen kändes lovande och nu tränar jag bokstäver, ord, uttal och grammatik igen.

Danskursen avslutades för den här säsongen med en danskväll på To Rema. Vi förvånas fortfarande av hur sena vanor grekerna har. Vi och alla andra ”xenos” var där kl 9 – 9.30 på kvällen. Maten serverades vid 11-tiden och dansen kom segt igång vid 12! Men vi hade trevligt så länge vi orkade, kvällströtta som vi är var vi hemma lite efter 1. Mest fascinerad var jag av en kille i 12-årsåldern som dansade njutningsfullt och skickligt  och gärna, helt utan hämningar, tog ledningspositionen i dansledet där det förväntas att man verkligen visar upp sig! Fortfarande är det många danser vi inte kan, men det är roligt!  I oktober börjar kursen igen!

Lördagen blev fullproppad med aktiviteter.  Före thai chin bakade  Roffe sitt underbara fröbröd (som nu finns i många varianter) till festen/knytkalaset som Mai ordnat för att fira att sommaren är här! Vi var ovanligt många på thai chi-lektionen, men till partyt efteråt dök det säkert upp tjugo personer till. Roffe och jag fick lämna festen ganska tidigt för att åka till färjan i Marmari.

Så for vi till Aten igen för att stråla samman med Roffes syster Ewa med familj. Och upplevde ett Aten med mycket fler turister, men återigen stängda affärer. Nu kanske vi äntligen har lärt oss att det inte är någon idé att åka dit en helg efter lunchtid lördag, om man vill att alla affärer ska vara öppna!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

One Response to Nu är den sköna sommaren här

  1. Mattias Haeren says:

    Hej på er,
    Om ni kommer ihåg så träffades vi på färjan mellan ag. marina och styra
    Jag har min gudfar och hans fru här på besök i oktober och dom är mycket intressade av vandring och att bekantskap med er. Om ni har tid över skulle dom vara glada för en kontakt. De följer er intressanta och berikande blogg om ett liv i Grekland.

    Om ni känner för det, kontakta med sms eller tel. 0046706543366 Henrik och Eva-Lena Achmed.

    Med vänliga hälsningar
    Mattias Hären

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *