Mitten av juni

Vi gjorde vår andra riktiga tur med ”goronan” i början av veckan, innan huset fylldes med folk igen. En härlig utflykt till Petrokanale på baksidan av Mt Ochi, där stigen ner till havet i Dimosarie-ravinen börjar. Där parkerade vi vår fyrhjuling och började klättringen nedåt. Samtidigt flyttade några herdar sina flera hundra får från svalkan på Mt Ochis topp ner till betet i ravinen. Vi fick vara med om något fantastiskt. I småbyarna på baksidan av berget hade man förr ett helt eget språk – man visslade för att hålla kontakten och berätta saker för varandra i och mellan byarna. Få kan det språket nu, men vi fick höra, hur herdarna talade med varandra från olika sidor av ravinen genom att vissla! Mitt i all grönska och fågelsång.

Så kom Matilda och Henrietta till Karistos för andra gången, nu tillsammans med sina familjer! Fyra vuxna och fem barn från 3 till 10 år som längtade efter att bada! Och bada gjordes det, varje dag, trots att sommarens regn också kom medan de var här. Kanske var det tur att solen inte strålade från klar himmel varje dag, Johan kommer ändå att byta skinnet under t-shirten. De sista dagar här, öste solen på desto mer och mitt på dagen kom temperaturen en bra bit över +30.

Det hanns med en hel del, förutom bad. Olivia (10)och Ester (8) fick manikyr. Matilda och Henrietta gjorde pedikyr och fick fötter mjuka som barnrumpor. Matilda tog massage av Mai två gånger. Linus (3) och Ossian (3) låtsaskörde goronan i timmar och fick dessutom en liten ”prova på”-tur med Roffe. Familjen Wass lånade vår bil, fashinerades  av det dramatiska landskapet och bjöds på gurka och vatten av en bonde vid Platanistos. Vi tillbringade allihop en hel dag på stranden vid Potami, fick en gås som gruppmedlem och ”vakthund” och åt bifteki och grillad fisk i tavernan. Och alla utom jag (M) åkte till stranden med den instängda lagunen vid Ag. Dimitrios Gorge. Det gick åt massor med friterad potatis, grillad kyckling, fetaost och pizza, hemma eller på restaurang. För att inte tala om glass!

Sista dagen lärde sig Ester och Hannes (6) att simma utan puffar och alla utom Linus hade provat cyklopen.

Tidigt, tidigt tisdag morgon körde Roffe alla barnen och bagaget, medan jag tog en rask morgonpromenad med deras föräldrar till morgonbussen 5.30.

Det blir stora kontraster på intensitet när så många åker iväg. Tystnaden nästan knakar! Men båda upplevelserna är underbara!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *