September och vi flyttar

Över tre veckor har gått sedan vi kom hem! Och hela tiden har det varit varmt, oftast mer än 30 grader.Medan vi var i Sverige blåste det riktigt ordentligt här i Karistos, det kan man se på träden t.ex. där löven har slitits sönder, men vinden avtog ungefär samtidigt som vi kom tillbaka.

Första dagarna badade, simmade och snorklade vi massor för att kyla ner oss. Cochilli-stranden var proppfull av semestrande barnfamiljer som verkligen njöt av vattnet. Staden sjöd av liv i svalkan på kvällarna, olika aktiviteter med utställningar och musik fanns att besöka och bl.a. visades en video från byn Andia på andra sidan berget, där de har ett helt eget vissel-språk som antagligen utvecklades av flyktingar som kom dit för att gömma sig för länge sedan. Språket består inte bara av signaler utan de kan prata och t.o.m. berätta roliga historier för varandra.

Vi har flyttat till en annan lägenhet 100 meter närmare berget och nycklarna fick vi första september. Men den dagen valde vi istället att följa med på en vandring, på en monopathi (stig) från Akteo till Filaghra, en borg på norra sidan om Mt Ochi från samma tid som vår egen borg Castello Rosso. Dagen skulle bli några grader svalare och vi startade kl 8 på morgonen för att undvika den värsta hettan. Stigen gick på bergskanten med Egeiska havet som fond och språken som talades bland vandrarna var som vanligt många. Jag som egentligen måste koncentrera mig på var jag sätter fötterna, gjorde en kullerbytta bland ”stickibuskarna” och plockar fortfarande stickor som kryper fram här och där på kroppen.

Vi hann flytta över det mest nödvändiga innan Eivor från Östersund med dotter Anna kom på besök och vi fick göra ett välbehövligt avbrott på flyttstöket med promenader, bad och glass/mat”orgier”. Vid en kvällspromenad in till stan hördes plötsligt någon säga: Berggrunds? Det visade sig vara Mia och Lennart, Karistos-älskare sedan fyrtio år, som vi aldrig har träffat, men som ”har lärt känna” oss på vår blogg! Det var första gången något sådant har inträffat och senare i veckan åt vi middag på Cavo dÓro tilsammans med dem.

Eivor och Anna fick också träffa Ted och Elizabeth som kom över på ett glas vin och samtidigt hjälpte oss att hänga våra nyinköpta konstverk gjorda av dem. Nästa uppdatering blir det bilder från vår nya ”lya”, med och utan konsten!

När Eivor och Anna for vidare till Aten, gick vi på en härlig lunchbjudning hos Roger och Myra och satt där i skuggan på deras uteplats och skämdes bort med både det ena och det andra.

Och senare i veckan kom Christos, på semester från sitt jobb i London, på fika. Nästa vecka ska vi laga mat tillsammans och bjuda in hans mamma också!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *