Huset fullt av vänner

Så har gamla matlaget från Östersund/Frösön varit här och nya lägenheten har fått visa vad den går för. Att äta och umgås åtta personer har funkat alldeles utmärkt. Ulla & Owe och Hans & Sonja bodde i vår gamla lägenhet på Belvedere, så det var bara Kjell & Cilla som sov här, men alla har ätit frukost och en del måltider hos oss.

Dagarna har varit fyllda med umgänge och aktiviteter, vandringar till klippkyrkan,  kolonnerna, Tsoukali, kastanjeskogen och toppen av Ochi.  Det har solats och badats.  Cilla fick åka en premiärtur på ”goronan” med Roffe upp till Castello Rosso och blev plaskblöt när regnet plötsligt började ösa ner. En regnig dag blev det bilutflykt till Agios Dimitrios-ravinen på baksidan av berget med stopp för lunch och godaste ”hortopitan” hittills i Pothi. Massor med god mat och glass har ätits på olika ställen, fötter och händer har blivit vackra, och så förstås matlagsmiddag med Roffes kycklingsoppa på tisdagen!

Veckans bragd var att hänga upp ett stort stycke av tyget Snurr från Frösö Hantverk som vi hade beställt och som matlaget gav oss som present. Frösö Handtryck tryckte faktiskt upp tyget enkom till oss eftersom det var slut!  Roffe, Hans och Kjell klurade ut hur det skulle gå till att få upp det. Den vanliga långa stegen räckte inte till ens om den ställdes på bordet, utan fick surras ihop med en annan lång stege som inlånades på ett av Karistos byggmaterialföretag. Roffe klättrade medan de andra höll stegen på plats och hjälpte till att måtta in tyget där det skulle hänga. Jag höll mig undan och följde istället med Sonja i Karistos damklädbutiker. Och kunde samtidigt konstatera att ytterligare några affärer hade slagit igen och var tomma. Krisen fortsätter att sätta sina spår. Det var härligt att komma hem och se att Roffe inte hade ramlat ner och att tyget gjorde sig som vi hade föreställt oss på väggen!

Söndagsturen med Happy Hikers gick på bergen väster om Karistosbukten där Roffe och jag aldrig har varit förut. Vackra vyer, fem sköldpaddor och lämningar efter ett gammalt tempel fick vi se.

Nu är danskursen påbörjad. Cilla följde med och fick lära sig de första rytmerna och stegen. Roffe och jag kände oss otroligt välkomna av leenden och kramar från de grekiska kursdeltagarna. Vi kan fortfarande inte prata mycket med dem, men det känns att de börjar se på oss som Karistosbor.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Huset fullt av vänner

  1. Bruno Fahlén says:

    Hej – hallå och god fortsättning på nyåret!
    Hur har ni det nere i syden som norrmännen säger 🙂
    Här är nu min långa ledighet över jul & nyår över. Har varit ”arbetsfri” sedan den 23:e dec så det är bara att bita i det sura äpplet och suga tag i jobbet igen.
    Hoppas livet rullar på, på allra bästa sätt.
    Ha det så gott och lev väl!
    /Bruno/

  2. Sonja & Hans says:

    Hej på er!
    Jag skrev en kommentar för några dar sedan men gjorde nog något tekniskt fel för jag ser den inte? Provar igen.
    Nåväl, tusen tack till er (och resten av soppmatlaget) som gjorde vår vecka hos er så härlig! Bästa greklandssemestern. Fina vandringar och god mat både hos er och på de matställen ni föreslog.
    Inget badväder här. Jag satte på vinterdäcken idag.
    Ha det så bra!
    Sonja & Hans

  3. Ove says:

    Fina bilder, men visst kom tyget lite långt åt höger!?
    Nu har ni ju tid att justera upphängningen när vi åkt och ni får lite lugn o ro.
    Tusen tack för en härlig vecka.
    Ove o Ulla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *