En kort försmak av ”vinter”.

Vi har haft en försmak av vintern enl. vår granne. Sista veckan har det varit svalare, bara 15-16°C. Nätterna ännu mindre, vi har fått lov att fylla påslakanet med den tunna istoppsfilten för att kunna ha fönstret öppet. Grannen påstår att detta är mycket ovanligt och vi tror honom, för nu är värmen tillbaka. Till helgen väntas +29°C på dagen.

Lägenhetsanpassningen fortsätter och källaren har fått sin sista bearbetning, lite målning, en tvättbänk och en liten relaxhörna för trötta själar. På golvet finns nu plats för gymnastikmattor så att vi kan komma igång med vår träning igen. Roffe har laddat ner en app med Pilates-övningar som vi tänker försöka följa på TV-skärm. Roffe har blivit en riktig ”Uppfinnarjocke” och tillbringar mycket tid med att konstruera egna lamp/hyll/bords/diverse annat-lösningar.

Den här veckan är det registrering för ytterligare en termin med kurs i grekisk dans. Dansundervisningen är flyttad till en annan större lokal, så nu ska vi slippa ha en stor pelare som ”julgran” i mitten.Vi ser verkligen fram emot att lektionerna ska börja, men den första kommer vi att missa eftersom hela vårt gamla matlag från Frösön kommer hit! Och det är vi förstås inte ett dugg ledsna för!

Vi har umgåtts en del med våra svenska grannar (både i Östersund och här), Arne och Christina medan de var här. Vi åt middag och åkte till Kymi på den stora höstmarknaden tillsammans. En massa traditionellt marknadsskräp fanns det, men det blev en del köp som verkligen funkade när vi kom hem. Marianne köpte bl.a. en ”plockauppfrångolvetmagnet” till sin mor som har lite svårt att ”komma ner till golvet och plocka upp”.

Vår husvärd Jannis och trädgårdsmästaren Costas ska komma hit tillsammans för att vi ska bestämma vad som ska göras med grönytorna. Det är svårt att få ihop det, Costas har haft jobb med några bröllop och Jannis som äger en av vinfabrikerna har haft sin brådaste tid på året med vinskörden. Men det är ingen panik, odlingssäsongen börjar på allvar i november när det börjar regna ordentligt. Förhoppningsvis blir det både stenläggning och massor med buskar och kryddor här utanför till nästa vår.

För första gången sedan vi flyttat hit får vi posten hem till oss! Och brevbäraren är lika lycklig som vi! På något lustigt sätt gör det att vi känner oss ännu lite mer som riktiga Karistos-bor!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *