Så var det plötsligt oktober

Att studera ett annat språk kan ge många tankar om och kanske också inblick i en kultur. I Sverige säger vi: ”Plikten framför allt!”, gärna med eftertryck! Jag har just upptäckt att det finns ett grekiskt ord: ”pliktikos”. På grekiska betyder det: tråkigt! Ordet ”taktikos” betyder regelbundet. Kan det säga oss något?

Vår inflyttning i nya lägenheten går vidare. Belvedere är urstädad och klar. Att det är möjligt att samla på sig så mycket grejer när man hyr möblerat är ofattbart! Men det är ju också så att vi vet hur vi vill ha det och anpassar vårt boende efter vad vi vill göra. Roffe har burit och byggt och hamrat i källaren, så nu har vi varsin hobbyhörna! Våra grannar Katerina och Christos från Belvedere kom över på ett glas vin och ”besiktigade” lägenheten.

Lunchen har vi ätit i skuggan på baksidans uteplats. Underhållningen har bestått av att titta på hur grusvägarna runt sporthallen har blivit asfalterade. Stan växer c:a ett kvarter österut, men riktigt fram till oss kommer inte asfalten den här omgången.

Höstens första regnoväder kom natten till första oktober! Oj vad naturen har längtat efter regnet, under nästan 4 månaders torka! Blixtarna for över himlen så tätt, att vi i sovrummet kände oss som på ett diskotek. Kanela häschade, skakade och for  runt och sökte något skyddat krypin och hamnade till slut bakom dörren inne i badrummet. Det finns liksom inget lagom här, inte ens när det gäller vädret. Jag var tvungen att kolla i ordboken och det verkar som om lagom bara finns i förhållande till tid, typ: ”komma i lagom tid”.

Äntligen kom stavarna till användning igen, och premiärturen gick till Theoskepasti – klippkyrkan. På hemvägen hittade vi den minsta sköldpaddan hittills!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Så var det plötsligt oktober

  1. Ami says:

    Har den bruna damen flyttat in nu eller var det tillfälligt. Skönt med utrymme när utsidan inte håller torrt

    • admin says:

      Den bruna daman har i ett år bott inne när hon velat.Hon bestämmer själv när oftast bor hon inne på dagarna och är ute och röjer med kompisarna på nätterna. Ibland passar det och då stannar hon hemma även på kvällen. Hon är en ”Lufsen” en Karystosfrihund!

  2. Ewa Syster says:

    Här skrapar man rutorna för fullt och har 0 gradigt ! Men det har sin charm det med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *