+ 36 grader

När jag hade syslöjd i femte (tror jag) klass, fick vi inte lov att använda de skinande nya symaskinerna som stod i en rad vid fönstret i slöjdsalen. Vi skulle lära oss att sy för hand. Ett helt örngott i gammal stil med infälld spets, knytband och monogram skulle vi sy. För hand! Och noggrant! Ojämna eller sneda efterstygn fick vi repa upp! Jag brukar säga, att allt man gör i livet har man nytta av, vid något tillfälle, förr eller senare. Syslöjdens maraton-sömnad har jag haft nytta av nu.  Inspirerad från Elenors indiska kjol och från revan i den slitna baken på min älsklingskjol, har jag sytt en kjol för hand!

Värmen och blåsten håller i sig och även om vi har någorlunda lä från nordanvinden nere på vår strand så är hårbottnen (och kudden) täckt av sand. Det blir många långa dopp i vattnet, från tidig morgonsimning till sena avkylningar. Vi vilar/sover siesta de varmaste timmarna. Fysisk aktivitet är bara tänkbar tidigt på morgonen eller efter solnedgången.

Fredag och lördag kväll, var vi på vingården och deltog i premiären av Montofoli Festival – en nystartad musikfestival ”från Barock till Jazz”.  I en oslagbar miljö med den gamla kyrkväggen som fond, fick vi tillsammans med många andra ta del av härlig musik. Musikerna kom från bl.a. Ryssland, Belgien, Frankrike och Grekland. Vinden spelade en naturlig roll i helheten, för åhörarna var den behagligt svalkande,  för musikerna blev den en humoristisk utmaning när den bläddrade i noter, gav extra ljud i mikrofoner och rev ner notställ. Vi missade fotbollsmatcher, men det var det värt!

Den här veckan far vi till Sverige för några veckor, och uppdateringarna av vår hemsida kommer att bli en ”happening” tills vi är hemma igen i augusti.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *