Tillbaka hemma i Karystos

Hemma!

Efter sju veckor med kläderna i resväskor kom vi tillbaka till Karystos  på natten den 19:e augusti och det känns verkligen som hemma!

I Sverige har vi mött alla våra barn och barnbarn,  många andra släktingar och goda vänner. Det har varit underbart att se och krama om er alla och prata med er! Vi är uppfyllda av värme och minnen!

Vi har kört 250 mil med husbilen från sågen i Backen/Arvesund, via Östersund/Frösön, Uppsala/Storvreta och Norrtälje ner till Mörbylånga och Lindby på Södra Öland. Sedan vidare till Östra Ströö i Skåne och via Husqvarna tillbaka norrut mot först Marö utanför Trosa och slutligen Håtö utanför Norrtälje.

Vi har haft massor med regn och kylig svensk sommar, men fick avsluta med härliga sol- och baddagar på Marö och Håtö.

Vi har ätit (alldeles för) många goda festmåltider och förutom över 60 kilo bagage på flyget bar vi på fler nya egna kilon.

Tillbaka i Karystos har värmen gett oss en riktig knock-out. Över 35 grader på dagarna och bara lite lägre på natten. Morgonens simtur är underbar och AC:n går hela natten. Vi sover siesta när det är som varmast mitt på dagen och ligger timmar i havet. Vi rör oss inte i onödan och hjärnan är seg som tuggummi på dagen, men kvällarna fylls av aktivitet.

Kanela har tillbringat hela sommaren nere på stranden bland hotell Apollons solstolar och alla där känner och älskar henne. Vi är ”kända” där som hennes husse och matte och får respekt för det när vi kommer. Det dröjde ett par dagar innan vi träffade på varandra. Men då följde hon med oss hem. Hon var ruskigt trött och sov i stort sett på samma fläck på altanen i 12 timmar. Sedan åt hon och när vi skulle gå ner till stan och äta på kvällen vek hon tvärt av vid hotellet och lämnade oss. Just nu ligger hon i skuggan innanför vår altandörr, men rätt vad det är drar hon iväg till alla sina andra kompisar. Antagligen blir hon ”vår” hund igen när hösten kommer, folk åker och hotellet stänger, men det bestämmer hon.

 

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *