Höstdagjämning

Nu är vi tillbaka på de midjemått vi hade innan gästerna kom och festerna började i april. Roffe har gått ner ännu mer och löper lätt, nästan som i gamla dagar, på löpbandet eller utomhus när temperaturen så tillåter. Vi tror att Christos fantastiska olivolja spelar en viss roll för viktnedgången, den har gjort att vi växlat över från smör till olja i maten.

Kanela lever ett hårt liv för närvarande. När kvällen kommer, eller rättare sagt natten, så drar hon ner på stan. Där håller hon igång hela nätterna tillsammans med sina kompisar. Fram på morgonen kommer hon hemlufsande, ibland för trött för att äta, ramlar in i kojan och somnar. Men nu har Roffe och jag börjat ta promenader i morgonsvalkan före frukost, och det kan hon ju inte avstå ifrån! Så i stället för att sova blir det till att hoppa och skutta i naturen, ibland i nästan två timmar! När Roffe springer kan hon till och med ha svårt att orka med! Och emellan morgonpromenaderna så går vi till gymmet, och det kan hon ju inte heller avstå ifrån! Så när vi äntligen sitter på altanen och äter lunch, somnar hon i kojan och snarkar så högt och ljudligt att Roffe och jag måste gapskratta åt henne.

Vi har gått in i andra halvan av september,  i Sverige är det höst,  här har vi högsommarvärme med linne. bara ben och sol och bad. Höst har vi, i den bemärkelsen att det är skördetid. Det dignar av meloner, tomater, rödbetor, potatis, spenat, vindruvor och andra frukter och grönsaker på böndernas pic-up-flak vid busstationen på morgnarna. Och nu vet vi vad som väntar: så småningom kommer det regn och den torra och brända marken börjar vakna, grönska och blomma igen. Vintern som kommer framåt jul här är som vädret i Jämtland nu:  oftast 5 – 15 grader och däremellan fina, soliga dagar. Vi ser verkligen fram emot att se naturen vakna till liv igen!

Vi deltog i nattlivet i slutet av veckan. Torsdag kväll åt vi middag med Elin och Panayoti på Filippas. Vi har inte träffat dem ordentligt sedan före sommaren. Rödbetor, bönor och tsatsiki, grillade sardiner och friterad bläckfisk. Vi pratade och åt och skrattade och åt och plötsligt var klockan över halv två på natten! Roffe och jag som är så kvällströtta! Men så trevligt vi hade!

Fredag kväll var det dags igen. Då var Dimitrios DJ på Natulios och temat för kvällens musik var klassisk rock´n roll. Musiken började 22.00 och där satt vi och lyssnade och tittade på alla barn i alla åldrar som lekte mellan restaurangerna medan deras föräldrar åt och umgicks. Så ser det aldrig ut i Sverige (utom möjligen hos Mats och Sandra), i Sverige sover barnen på nätterna när föräldrarna umgås, de leker inte mellan borden på restaurangerna!

Så när lördagen kom hade väl min kropp fått lite för mycket. Jag började huttra i sommarvärmen och fick feber. Första förkylningen sedan vi kom hit om jag minns rätt!

Roffe hämtade Madde med son och vänner vid färjan i Marmari. De ska vara i sitt hus i Aetos och det är inledningen på en period med svenska ”hälsa-påare” till oss eller med egna lägenheter och hus. September och oktober är kanske de allra bästa månaderna här, visserligen torrt och bränt, men med det underbara lagom varma vattnet.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *