Vår-vinter

Att resa är härligt! Jag älskar att sitta i en väntsal, mitt i en folksamling och höra alla möjliga språk talas runt omkring mig. Det ger mig känslan av att vara helt fri och av att allt är möjligt. Efter några dagars vistelse hos min mamma Inga-Lisa i Uppsala och hos Matilda, Johan och barnen i Storvreta, kom jag fylld av energi tillbaka hem till Karystos på fredagen. Jag klev av flygplanet, hämtade min väska, gick till busshållplatsen och efter en kort väntan kom Rafina-bussen. Chauffören kände igen mig, hälsade glatt och hjälpte mig med väskan. Där, i bussen, med grekiskt prat runt omkring och på väg till färjan med Roffe väntande i Marmari upplevde jag en stund av total tillhörighet och lycka! Lycka för de dagar jag just haft och för det jag har här!

Roffe hade gjort en Moussaka som stod och doftade i ugnen och medan den blev färdig packade jag upp allt från inköpt tyg och akvarellfärger till ansjovis och Västerbotten-ost.

Det har skett en väderförändring sedan jag for, när jag packade var det +26,5 grader, nu är medeltemperaturen +17 – 18 istället. Den här årstiden är förvirrande för oss nordbor. Löven på platanerna och mullbärsträden gulnar och har börjat falla, samtidigt som gräset har börjat grönska, nya blommor tittar fram överallt, flugorna surrar  och fåglarna kvittrar och sjunger. Här kommer hösten, som grekerna tycker är vinter, samtidigt som det är svensk vår och vi ser verkligen fram emot den här vintern!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *