Veckan före lucia

Dagstemperaturen är mer lynnig nu och på nätterna är det bara c:a 12 grader, så den här veckan har vi (Roffe) vinterisolerat. Ett fönster och altandörren på nedervåningen är igensatt med tätslutande frigolit och effekten märktes omedelbart! Nu återstår att måttbeställa en mamortröskel att sätta på utsidan av ytterdörren för att förhindra drag och jag ska sy ett tjockt draperi av en fleecefilt som ska hängas upp på insidan av dörren. Uppe får det vara som det är, dels stiger värmen uppåt, dels är det skönt att det är svalt där man sover. Kanske investerar vi i ett element till arbetsrummet, vi får se.

På måndagen var det ett sagolikt fint väder så istället för gym blev det en bergstur klädd i linne och kortärmskjorta. Men högst upp, på c:a 900 m, blev det kallt och jackorna kom väl till pass.  Vi hade siktet inställt på samma grusväg som förra gången, men ville hitta en bättre väg dit och nu hittade vi en ganska tydlig stenlagd väg som slingrade sig i serpentiner upp på berget. Nästan osynligt uppe  vid en bergsklippa låg ett hus med djurhägnad framför, byggt med de riktigt gamla metoderna som vi sett t.ex. i kyrkan på Mt Ochis topp, med tjocka stenväggar och tak i form av stora stenblock liggande på stenvalv! Tröttheten bara försvinner när man hittar dessa urgamla välbyggda och välbevarade bevis på mänskligt liv för länge sedan!

Roffe och jag har vandrat mer i närområdet än de flesta av dem vi träffar här, så på lördagen gick Happy Hikers tur den här vägen ovanför Milli under Roffes ledning. (De fick gå utan mig eftersom jag åkt på en rejäl förkylning och måste hålla mig hemma.) På lördagens vandring var det vinter-craft, vindtätt, mössa och vantar som gällde. Högst uppe var det kanske 8 – 10 grader.

Ingen av de ”gamla vandringsrävarna” hade sett den andra tsoukalin, den stenlagda vägen upp eller huset förut. Och högt uppe vid vägens slut hittade de dessutom ett 20-tal marmor-kolonner liggande utspridda i naturen! En riktigt härlig vandring blev det!

På lördagseftermiddagen började även Roffe frysa, så helgen har präglats av skidor på TV och eldning i kaminen eftersom vi båda för ovanlighetens skull varit sjuka.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *