Besök i hemlandet

Tillbaka hemma efter nästan två veckor i Sverige. Idag, fredag, har vi stavgått två och en halv timme i solen, fikat vid ”vår” klippkyrka och försökt att låta bli att fotografera ALLA nya blommor!

Vi har haft en fantastisk Sverigevistelse och inledde bortavaron från Karistos med operan Rigoletto på Megaro Musicis och en övernattning på Hotell Attalos i Aten.

Dagarna i Sverige har varit välfyllda. Roffe flög ner till Öland och träffade barnbarnen Tindra, Alex, Jonatan, Sam och Lovis med vidhängande föräldrar samt Kerstin och Anders, bakade ”sitt” hårda bröd som blev barnens favorit,  bakade en rosa och en grön önske-tårta till Tindras 8-årskalas och frös och blev insnöad nästan som när vi bodde vid fjällets fot i Handöl. Jag tog istället bussen till Uppsala och mor Inga-Lisa, gjorde en tur med henne till IKEA som förde med sig hurts-och stolmontage och ommöblering, träffade lillebror Åke som fick hjälpa till att flytta möbler och tog sedan min väska till Storvreta och barnbarnet Linus med vidhängande föräldrar. Matilda fick bl. a. följa med Linus och mig till Upplandsmuséet och fika bland Pettsson och Findus hus.

Fredag kväll strålade Roffe och jag åter samman i Stockholm på middag tillsammans med barnbarnen Emil, Maja, Linus, Vilda och Ziggy och deras föräldrar och sedan blev vi kvar i Stockholm. Det blev  långpromenad på isen med Magnus och Ziggy som slutade på krogen Tennstopet, ett besök hos Anna i Saltsjöbaden, skidåkning med Magnus, Mats och Ziggy, ”Den skalliga primadonnan” med bl.a. kusin Kim på Boulevard-teatern, middag med Mickan, sjörövare med Vilda och Ziggy på Sjöfartsmuséet, filmen Yoko med Vilda och slutligen stormiddag hos Tommi, Malin och Axel kvällen före återfärden.

Oj vad vi kände oss rika och fyllda av värme inombords när vi satt på Arlandaexpressen på torsdag morgon!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *