Nu börjar fastan……

Vilka underbara dagar vi har haft den här veckan! Svensk sommarvärme och strålande sol mitt i den överdådiga grönskan. Fåglarna kvittrar och gnisslar och grodorna har startat sin vårkonsert. Kommer man för nära dem krävs nästan hörselskydd! Luftfuktigheten har varit mycket hög, ett tag på torsdagsmorgonen 91%, så håret är krulligt, tvätten torkar sakta och alla sängkläder är fuktiga. Även nätterna har varit varma, så nu sover vi med öppen balkongdörr. Nackdelen är att mygg och knott har exploderat och speciellt jag, Marianne, är full av kliande myggbett överallt, medan Roffe som brukar vara den som är ansatt har klarat sig hittills! Mina bästa vänner just nu är xylocain- och hydrocortisonsalvorna.

När solen strålar och värmer, kommer lusten att ta en kaffe eller ouzo på stan tillbaka och vi har gjort vårpremiär på Fillipas med lunch  på calamares, broccolli, tzatsiki och en underbar tiropita (ostpaj). Alla stannar dessutom gärna och pratar, så stadsturerna blir långa.

Torsdag for vi till Aten för att handla, gå på en underbar orgelkonsert på Megaro Muzikki och övernatta på hotell Attalos. Vinden har hållit sig lugn i flera dagar, men just torsdag kom blåsten och som alltid blir det nervöst innan man vet om färjan går eller inte. Vi chansade på att första färjan skulle gå enligt tidtabellen, 6.00,  och första färjan gick, men tidtabellen hade ändrats till första avgång 7.00!

Vi börjar känna oss hemma i den del av Aten som vi varit i och jag strosade runt för att handla tyger medan Roffe var på jakt efter en japansk såg. Affärerna ligger oftast samlade efter sortiment, så hittar man en med t.ex. knappar så finns det flera i närheten. Vi hade många påsar med allt möjligt i, från fröer till strumpor, med på bussen tillbaka hem.

Slutet av veckan blev betydligt kallare med natt-temperaturer på +10 och tröjväder på dagarna.

Jag har börjat sy på en klänning och Roffe bygger en drake av bambu, sopsäckar och gaffateip till ”Clean monday”s drakflygning på stranden.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *