Nu stundar varma dagar

Måndag den 25:e, greklands nationaldag, blev en ganska kall och blåsig dag. Vi var trötta efter veckan innan och sysslade med lite av varje hemmavid istället för att delta i paraderna, talen och flaggviftningarna på torget. Men staden är dekorerad med blå-vita vimplar och börjar bli städad inför ankomsten av påsk- och sommargästerna. Grekiska påsken firas i år första veckan i maj. Nästa år sammanfaller svenska och grekiska påsken.

Vi förbereder oss också inför sommaren. Roffe har slipat och laserat utemöblerna och jag har fixat i rabatterna. Vi har reserverat lägenheterna närmast vår för våra sommargästers räkning. Och på torsdagen var det dags att fara till Marmari och hämta årets första, Tommi, Malin och Axel!

Karistos välkomnade dem med att gå över till riktigt sommarväder och behov av solskyddsmedel.

Det blev bl.a. en långtur högt uppe på berget, årets fösta grillning, storshopping av fröer och vin, söndagsvandring med Happy Hikers österut bortanför Bouros, massor av calamari, tai chi-premiär, flera bad och simturer, massage hos May och killing, både Tommis ugnstekta hemma och ute på restaurang tillsammans med Karistosvännerna Elin och Panayoti och Erik och Kerstin från Östersund.

Tommi/Malin/Axels påskledighet avslutades i Aten med Akropolis, kaffe på en trappa i Anafiotika, folkvimlet bland Monastirakis affärer, kött-och fiskmarknaden och loppmarknaden.

Finvädret har hållit i sig och det har blivit kjolpremiär för mig och flipflop på för Roffe.

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

One Response to Nu stundar varma dagar

  1. malin rasmussen says:

    Fantastiska bilder! Nya kameran är verkligen bra. Tack för en underbar vecka i Karystos och Aten. Så kul att få dela ert vardagsliv där nere för en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *