Mitten av april

Vår vardag börjar bli ganska fylld av tider. Dans, thai chi, målning, gym, Happy Hikers, …… Den här veckan har det dessutom varit tandläkartider, läkartider, optikertider, tider för att ordna skatt och försäkring för att få registreringsskyltar till fyrhjulingen och på söndagen var det dessutom tid för allmän städdag i Karistos.

Ni som undrar vad vi sysslar med, här är ett bidrag som gör att ni förstår lite bättre:

Läkarbesök: Behöver man en läkare är det bra att känna någon! Det förkortar väntetiden till samma dag! Vilket känns tryggt med erfarenhet från Sverige! Här tog första läkarbesök med utraljud av ben och hjärta en vecka.

Läkarna ville att jag (Rolf) skulle lämna lite prover och detta gav mig en erfarenhet att ta med mig och eftersom jag är pensionär kan jag le åt det hela.

Dag 1 – går till sjukhuset, tar ett könummer – 25 – och konstaterar att dom är på 1 och avverkar ett nummer på tio minuter så jag går hem! Dag 2 – går extra tidigt för att få ett lågt könummer. Det är dock fler som haft samma tanke och det sitter redan 10-15 pers där utan kölapp eftersom hon som startar nummerlapp-maskinen inte har kommit. Receptionspersonalen kommer, startar maskinen och tumult utbryter. En ung man tränger sig tufft mellan alla och rycker åt sig nummer 1, han får en massa skäll, men ber dom fara!! Efter lite dividerande får vi nog till en något  sånär rättvis kö, men då kommer en gammal vithårig dam fram och tränger sig före alla. Hon blir tillsagd att man måste ha ett könummer varvid hon sträcker ut armen, tar ett könummer och skickar in sina papper i luckan. Detta är tydligen vanligt på sjukhus.

Jag får mitt papper till lab med turnummer 1 och går till anvisad dörr för att vänta. När dörren öppnas och jag gör mig beredd att gå in smiter en dam förbi mig, går in och stänger dörren. Detta upprepas ytterligare en gång. Men när tredje damen ställer sig bredvid mig kör jag upp könummret i ansiktet på henne och meddelar att det är jag som är först. Hon gör inte ens ett försök och jag har blivit lite mera grek.

I Sverige sitter vi i kö i telefon och i väntrum i timmar, för att få tala med en läkare. Här går man till sjukhuset, kämpar för sin plats, men får prata med en läkare samma dag!

This entry was posted in Dagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *